HACCP

Knaagdierbestrijding / HACCP inspecties

HACCP: Hazard Analyses Critical Control Points
De letterlijke vertaling hiervan is: het uitvoeren van een gevarenanalyse en beheersing van kritische punten.

Een gevarenanalyse bestaat uit 3 stappen:

  • wat zijn de gevaren: microbiologisch, fysisch en chemisch
  • hoe lossen we deze gevaren op
  • wat moeten we steeds blijven controleren.

We inventariseren en brengen advies uit over punten die het productieproces in gevaar kunnen brengen. Dit is van belang in de voedingsmiddelenverwerkende industrie, maar ook bij andere bedrijven die te maken kunnen hebben met plaagdieren (denk aan b.v. schade aan besturingskabels).

In het advies wordt melding gemaakt van eventuele weringspunten (denk aan bouwkundige “onvolkomenheden”, nestelgelegenheden, voedselaanbod, enz.) en er wordt een werings- en bestrijdingsplan opgesteld.

Tijdens onze periodieke inspecties worden de voerunits gecontroleerd, en er wordt ook gelet op aanwezigheid van plaagdieren, schade door plaagdieren, vervuiling en andere zaken die het productieproces in gevaar kunnen brengen.
Op het inspectierapport wat bij elke inspectie wordt ingevuld, wordt notitie gemaakt van alle zaken die volgens de HACCP richtlijnen gevaar voor het product kunnen opleveren.
Dit inspectierapport wordt verzameld in een logboek.
In dit logboek vindt u o.a. ook productinformatie over de gebruikte bestrijdingsmiddelen.

Bestrijding van elk ander ongedierte

Wij kunnen o.a. de volgende soorten ongedierte voor u bestrijden:

Advies voor wering beschermde dieren

Dit geldt voor o.a.:

Voor elke vorm van ongediertebestrijding wordt een zo flexibel mogelijk bestrijdingsplan opgesteld met alle service en garantie.

Wilt U deskundig advies met betrekking tot ongediertebestrijding, dan kunt u contact met ons opnemen via de contact/informatie pagina, of rechtstreeks via ons telefoonnummer 0478-532011.

Een deskundig ongediertebestrijder herkent u aan KAD-EVM gediplomeerd personeel en het KAD-logo. Dit betekent dat de betreffende onderneming lid is van en gecertificeerd door het Kennis en Adviescentrum Dierplagen in Wageningen.

Vink Ongediertepreventie is in het bezit van de volgende certificaten

Vink Ongediertepreventie is aangesloten bij