Historie

De interesse in alles wat met (plaag)dieren te maken heeft, zit al vanaf de allervroegste jeugd bij Berry Vink in de genen, opgroeiend in de schitterende natuur van Landgoed de Hamert. Via zijn toenmalige baan bij Center Parcs in Heijen is Berry in aanraking gekomen met plaagdierbeheersing en heeft hij zijn vakdiploma gehaald.
Daarna heeft Berry zijn bedrijf Vink Bedrijfshygiëne opgericht in 1994. De werkzaamheden vonden in het begin vooral plaats in de agrarische sector, en ook voor de gemeente Meerlo-Wanssum.

Door het winnen van vertrouwen en zorgen voor het leveren van kwaliteit werd de naam Vink Bedrijfshygiëne steeds meer bekend en groeit het bedrijf gestaag. Ook voor houtworm- en boktorbestrijding is men bij Vink Bedrijfshygiëne aan het juiste adres.
Overname van een aantal fogapparaten zorgde voor een extra tak bij Vink Bedrijfshygiëne: de stal- en kasontsmetting.
Vanaf 2001 is de eenmanszaak een VOF geworden tussen Berry en zijn vrouw Annemie. Zij heeft al de jaren achter de schermen meegewerkt, en dat is via de VOF geformaliseerd.
Momenteel heeft Vink Bedrijfshygiëne 4 fulltime medewerkers in dienst, en de 3 zonen van Berry en Annemie werken mee op oproepbasis. Alle fulltime medewerkers en de oudste zoon zijn vakgediplomeerd.

Berry en Annemie zijn enthousiaste ondernemers die hun kennis willen gebruiken om problemen bij klanten op te lossen, maar ook zeker om problemen te voorkomen. Ze geven daarom ook graag weringsadvies.

In het kader van kwaliteit zijn diverse certificaten behaald: HACCP, het KAD keurmerk en natuurlijk ook het VCA-keurmerk.
Het digitale rapportagesysteem wordt volop gebruikt. Dit rapportagesysteem zorgt ervoor dat klanten een direct en duidelijk inzicht hebben in de plaagdiercontroles. Klanten kunnen zelf een keuze maken of ze met het digitale rapportagesysteem willen werken.
Zo blijft het bedrijf in beweging en maken ze gebruik van de mogelijkheden op de markt.

Vanaf mei 2013 ging Vink Bedrijfshygiëne verder onder de naam Vink Ongediertepreventie.